Sokan csupán a kollégiumi évek unalmas, de életmentő vacsoráit látják az instant levesekben. Számos olyan praktikát bevethetsz azonban, hogy az előre csomagolt ételt néhány perc alatt izgalmasabbá tedd. Szárzeller, pörkölt tökmag vagy parmezán? Mutatjuk, hogyan dobd fel a tálkád tartalmát!
Magvas gondolatok
Biztosan sokat hallottál már arról, milyen egészségesek az egyes magvak. Amellett, hogy növényi alapon képesek lehetnek az esszenciális zsírsavakat biztosítani, gyulladáscsökkentő hatással is bírhatnak, valamint az éhség szabályozásában is fontos szerepet tölthetnek be. Így, ha szeretnéd, hogy a bekanalazott étel után még sokáig ne korogjon a gyomrod, szórj a levesedre egy marék szeletelt sós mandulát, napraforgómagot vagy tökmagot.
Fordítsd franciára!
Ha szeretnéd, hogy az előtted gőzölgő csésze leves egy francia kisváros nyüzsgésébe röpítsen, adj hozzá némi sajtot! A csiperkés zöldségleveshez, gombakrémleveshez például kiválóan passzol a cheddar, ha pedig ennél is ínyencebb kedvedben vagy, próbáld ki, hogy parmezán forgácsot vagy lágy brie sajtot teszel a tetejére.
Zöldségből sosem elég
Kedveled a krémleveseket, de hiányolod a zöldségek textúráját? Bármelyik zacskós leves élvezhetőbbé válik, ha teszel bele még egy keveset azokból a zöldségekből, amelyekből készült. Például egy szívmelengető vegyes zöldségkrémleves még táplálóbbá varázsolható egy-két szelet sárgarépával vagy szárzellerrel. Így a ropogtatás élménye mellett néhány extra gramm élelmi rostot is nyersz.
Mindennapi kenyerünk
Végül, mi sem egyszerűbb, mint visszanyúlni a legnépszerűbb levesbetétekhez. A fenntarthatóság terén is jót cselekszel, ha a kamrádban felejtett, szikkadt kenyeret újragondolod, hogy néhány zöldfűszer, fokhagyma és némi olívaolaj segítségével croutonná születhessen újjá. Különösen jól jöhet ez a tipp, ha szeretnél egy kicsit több szénhidrátot vinni a diétádba, például az edzés utáni regeneráció segítésére.